Foto: Privātais arhīvs
"Sen nekas ēdams nav bijis "taimlainā"!" augusta izskaņā savā "Facebook" profilā vēstīja virtuves burve Jeļena Dimante, tūlīt pat steidzot šo mainīt. Šoreiz – lielisks atgādinājums, ka mājās vienmēr jātur konservētas pupiņas, jo no tām pavisam īsā laikā var uzmeistarot brīnišķīgus salātus! Jeļena šoreiz lika lietā tunci? Kādēļ? Lasi turpinājumā – receptē gandrīz pilnībā sagatavota autores oriģinālrakstība.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gkonservētas pupiņas tuncis savā sulā1 gab.sarkanais sīpols2 gab.olas1 gab.gurķis majonēze, sāls, pipari dilles, lociņi

Sagatavošana

1

2 bondzeles sarkano pupiņu, taisa vaļā un nolej šķidrumu. Noskalo arī pirms bēršanas bļodā.

2

Atveru ledusskapi un paķeru šoku, jo kūpinātās gaļas gabals izgaisis nebūtībā. (Es nezinu kā jūsu mājās, bet manējās par kāda produkta pilnīgu apēšanu neatzīstas neviens. Rausta plecus un neko nezina!)

3

Uz veikalu braukt galīgi negribas, tiek ģenerēta fiksā ideja, ko varētu piešaut klāt. Ieraugu tunci. 2 bundžas. Pievienojās bļodā pupiņām.

4

Sarkanā sīpola galviņa. Jēz, kādi viņi kodelīgi, kamēr kapāju to, noraudāju slapju krekla malu!

5

5 minūšu pauze, kamēr atkopos no asarām un puņķiem un uzliku vārīties 2 olas.

6

Viens svaigais gurķis arī atradās Nārnijas skapī. (Brīnums, ka nebij' pazudis kopā ar gaļu!)

7

Nu un uz rupjās rīves pierīvē klāt olas. Protams, garšvielas un majonēze. Tie, kam diēta, to pēdējo neliek. Ja ir dilles vai lociņi, arī nāks tikai par labu!

Es teikšu tā, ka nu garšīgi. Un ātri. Var jau, protams, vēl viskautko piegāzt klāt, bet kas par daudz, tas par skādi.
Labu apetīti, mīlīši!🥄

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!