Foto: Shutterstock
Bīstams ēdiens. Gan tādēļ, ka ņemšanās ar karstu eļļu, gan tādēļ, ka ļoti garšīgi. Baudiet kā desertu vai brīvdienu brokastīs – pankūku vietā!
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.lieli āboli250 gkviešu milti1 gab.ola piens un ūdens eļļa fritēšanai pūdercukurs

Sagatavošana

1

Bļodā iesijā miltus, pievieno olu, šķipsniņu sāls un pielej nedaudz ūdens un piena (1:1), visu sakuļ, līdz izveidojas šķidra mīkla.

2

Mazgātus ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež sīkos gabaliņos.

3

Ābolus iemaisa mīklā un atstāj uz 1 stundu mīklai uzbriest.

4

Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu. Ar karoti uzmanīgi liek eļļā ābolu mīklas pikas un fritē, līdz tās no visām pusēm apcepušās.

5

Gatavos pončikus uz papīra salvetes nosusina un bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!