Foto: DELFI
Jebkura maltā gaļa ir izcils palīgs aizņemtām saimniecēm. Paķer, samet uz pannas un pēc pārdesmit minūtēm maltīte gatava. Vēl maltā gaļa ir laba tāpēc, ka tās pagatavošanai ir iespējamas bezgala daudzas variācijas. Piedāvājam vienu no tām - vistas maltās gaļas bumbiņas siera mērcē.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvistas maltā gaļa1 gab.ola2 ĒKrīvmaize1 ĒKmajonēze pēc garšasgaršvielas, sāls, pipari200 mlsaldais krējums100 mlūdens60 gkūstošs siers eļļa cepšanai malts muskatrieksts pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1

Vistas malto gaļu sajauc ar olu, majonēzi, rīvmaizi, sāli, pipariem un garšvielām (jebkuras iecienītākās, kuras parasti izmantojat vistas gaļas ēdieniem). No iegūtās masas izveido mazas kotletītes, apmēram valrieksta lielumā.

2

Uz vidēji lielas uguns liek pannu, pagaida, kamēr tā uzsilst, liek cepties kotletītes.

3

Kad kotletītes no visām pusēm apceptas, sabīda tās uz pannas malām tā, lai vidū būtu vieta mērces gatavošanai. Karstumu samazina līdz vidēji zemam.

4

Saldo krējumu sajauc ar siltu ūdeni un lēnām lej pannā. Kad krējums uzmetis pirmo burbuli, tad pa daļām pievieno sarīvētu sieru, visu laiku lēnām maisot, pārliecinoties, ka viss siers izkusis. Ja ir vēlēšanās, mērcei var pievienot šķipsnu rīvēta muskatrieksta.

5

Gaļas bumbiņas uzmanīgi samaisa ar mērci, uzliek pannai vāku, pasutina 2 - 3 minūtes, noņem no plīts un ļauj ievilkties kādas 10 minūtes. Ja mērce šķiet par šķidru, vāku neliek, ļaujot liekajam šķidrumam iztvaikot. Gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!