Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas malto gaļu sajauc ar olu, majonēzi, rīvmaizi, sāli, pipariem un garšvielām (jebkuras iecienītākās, kuras parasti izmantojat vistas gaļas ēdieniem). No iegūtās masas izveido mazas kotletītes, apmēram valrieksta lielumā.
Uz vidēji lielas uguns liek pannu, pagaida, kamēr tā uzsilst, liek cepties kotletītes.
Kad kotletītes no visām pusēm apceptas, sabīda tās uz pannas malām tā, lai vidū būtu vieta mērces gatavošanai. Karstumu samazina līdz vidēji zemam.
Saldo krējumu sajauc ar siltu ūdeni un lēnām lej pannā. Kad krējums uzmetis pirmo burbuli, tad pa daļām pievieno sarīvētu sieru, visu laiku lēnām maisot, pārliecinoties, ka viss siers izkusis. Ja ir vēlēšanās, mērcei var pievienot šķipsnu rīvēta muskatrieksta.
Gaļas bumbiņas uzmanīgi samaisa ar mērci, uzliek pannai vāku, pasutina 2 - 3 minūtes, noņem no plīts un ļauj ievilkties kādas 10 minūtes. Ja mērce šķiet par šķidru, vāku neliek, ļaujot liekajam šķidrumam iztvaikot. Gatavs.