Foto: DELFI
Šis ābolu biskvīta rausis ir pavisam vienkārši pagatavojams, garša – kā ceptiem āboliem, jo mīklas daļa rausī ir pavisam niecīga. Mīksta, sulīga kūka, kas ātri vien tiks notiesāta un mājinieki prasīs vēl. Esam brīdinājuši!
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.lieli, skābeni āboli2 gab.olas100 gmilti80 gcukurs120 mlpiens40 mlaugu eļļa3 TKcepamais pulveris rīvēta citrona miziņa pēc garšaskanēlis

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo un ar dārzeņu mandolīnu vai asu nazi sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

2

Lielā bļodā iesit olas, pieber cukuru un viegli sakuļ. Tad pievieno eļļu un pienu, kārtīgi samaisa un sakuļ ar mikseri. Ja vēlas, var pievienot rīvētu citrona miziņu.

3

Iesijā masā miltus, pievieno cepamo pulveri, visu samaisa, lai nav kunkuļu.

4

Mīklā iemaisa ābolu šķēlītes un lej mīklu cepamformā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja vēlas, var pārkaisīt ar kanēli.

5

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos, līdz gatavs – apmēram 45 minūtes.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!