Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 110 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olām jābūt istabas temperatūrā.
Olu baltumus kuļ, līdz izveidojas vijīgas putas. Pēc tam pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot kult, līdz putas ir spīdīgas un tik stingras, ka, apgāžot bļodu otrādi, tās nekrīt ārā.
- Olu dzeltenumus vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas ābolkūku "Ziemas sapnis" (recepte, lūk, te).
Olbaltumu masu vai nu ar karoti izkārto aplīšos uz cepamā papīra vai pilda konditorejas tūtā un izpiež "ligzdiņas" ar padziļinājumu viducī.
Kad bezē pamatnes sagatavotas, tās liek cepeškrāsnī un cep stundu. Tad krāsn izslēdz, atver durtiņas un ļauj pamatnēm atdzist 30 minūtes.
Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru putās, beigās pievienojot un iekuļot putukrējuma stindzinātāju.
Katrā bezē pamatnes padziļinājumā iespiež šokolādes mērci.
Virsū liek putukrējumu un mellenes. Bezē kūciņas viegli pārkaisa ar kakako, dekorē piparmētru lapiņām.
Garšīgus svētkus!