Kur paēst ārpus Rīgas?
Gardumi līdzņemšanai citās pilsētās
Gardumi līdzņemšanai citās pilsētās
Andra Čudare
žurnāliste
žurnāliste
"KRO kebabnīca", "Jāņoga" un "La Casa Ogre" ahīva foto
Pēc kārtīgas pastaigas vai citām aktivitātēm svaigā gaisā kādā brīdī noteikti vēders sāk kurkstēt un burkšķēt, bet kur gan remdēt izsalkumu? Ne tikai galvaspilsētā var nobaudīt pasakainu maltīti, tādēļ droši brīvdienās vai nelielā atvaļinājumā dodies gastronomiskā izbraucienā tepat pa Latviju, piknika grozu atstājot mājās. Neapoles stila pica, suši torte, sulīgas ribiņas, karbonāde ar siera cepuri vai krēmīga siera kūka – atliek tikai izvēlēties! Lūk, stilīgas ēstuves lielākajās pilsētās, kur pasūtīt ēdamo līdzņemšanai, ko notiesāt tuvējā parkā vai savā nakšņošanas vietā.
Soļanka un mango čatnijs Ventspilī
Cūkgaļas kotletes un franču karbonādes var baudīt kafejnīcā "Dārzā", tās vadītājs Viesturs Ņevzorovs uzsver, ka gaļa ir Latvijā audzēta un nāk pa taisno no ražotāja. Īpaši atzinīgus vārdus vienmēr saņem soļanka, kur katlā nonāk pašu taisītās desas, arī kartupeļu biezeni slavē. Viesturs smejas, ka panākumu atslēga ir labi daudz sviesta un lauku piena. "Reizi nedēļā gatavojam viltotās irbītes ar sviestu, sieru un zaļumiem, ja irbīšu nav, vietējie ēdāji kļūst nīgri," viņš pajoko. Ziemas periodā kafejnīca strādā tikai darbadienās, tādēļ brīvdienās var ielūkoties blakus esošajā veikaliņā: "Pārdodam svaigu gaļu, kaut ko grilēšanai vienmēr sagatavojam. Nedēļas nogalē paši ejam virtuvē un eksperimentējam. Tā kā šis ir ģimenes uzņēmums, savārījām vecvecāku lielo ķirbju ražu čatnijā, man pašam patīk asi ēdieni, tāpēc uztaisīju habanero piparu mērci. Veikaliņā var iegādāties arī paštaisītu cidoniju vai ķiršu sīrupu, ābolu kečupu un aknu pastēti."
Cūkgaļas kotletes un franču karbonādes var baudīt kafejnīcā "Dārzā", tās vadītājs Viesturs Ņevzorovs uzsver, ka gaļa ir Latvijā audzēta un nāk pa taisno no ražotāja. Īpaši atzinīgus vārdus vienmēr saņem soļanka, kur katlā nonāk pašu taisītās desas, arī kartupeļu biezeni slavē. Viesturs smejas, ka panākumu atslēga ir labi daudz sviesta un lauku piena. "Reizi nedēļā gatavojam viltotās irbītes ar sviestu, sieru un zaļumiem, ja irbīšu nav, vietējie ēdāji kļūst nīgri," viņš pajoko. Ziemas periodā kafejnīca strādā tikai darbadienās, tādēļ brīvdienās var ielūkoties blakus esošajā veikaliņā: "Pārdodam svaigu gaļu, kaut ko grilēšanai vienmēr sagatavojam. Nedēļas nogalē paši ejam virtuvē un eksperimentējam. Tā kā šis ir ģimenes uzņēmums, savārījām vecvecāku lielo ķirbju ražu čatnijā, man pašam patīk asi ēdieni, tāpēc uztaisīju habanero piparu mērci. Veikaliņā var iegādāties arī paštaisītu cidoniju vai ķiršu sīrupu, ābolu kečupu un aknu pastēti."
Hačapuri un jēra šašliks Jūrmalā
Aizraujošā garšu piedzīvojumā piedāvā doties restorāns "Kinza House", kur ēdienus gatavo gruzīni, tādēļ iepazīt Gruziju var arī, nekur tālu nebraucot! Obligāti jānogaršo hinkaļi, adžāru hačapuri, kur viducī spīd olas dzeltenums, kā arī jēra gaļas šašliks, ko pasniedz ar pašu gatavotu adžikas mērci. Lielākajā daļā marināžu kinza tiešām būs, bet var sarunāt, ka svaigā veidā to uz ēdiena neredzēsiet. Vidējais gaidīšanas laiks ir 20 minūtes. Tā kā nedēļas nogalēs pasūtījumu ir vairāk, var nākties uzgaidīt ilgāt. Nepacietīgie brīvdienās var pasūtīt kaut ko no lielā katla, kas uzstādīts pie ēstuves, tur vārās borščs, harčo vai soļanka, bet katru sestdienu un svētdienu laika posmā no diviem līdz trijiem turpat uz ielas milzīgā katlā kūp plovs ar jēra gaļu!
Aizraujošā garšu piedzīvojumā piedāvā doties restorāns "Kinza House", kur ēdienus gatavo gruzīni, tādēļ iepazīt Gruziju var arī, nekur tālu nebraucot! Obligāti jānogaršo hinkaļi, adžāru hačapuri, kur viducī spīd olas dzeltenums, kā arī jēra gaļas šašliks, ko pasniedz ar pašu gatavotu adžikas mērci. Lielākajā daļā marināžu kinza tiešām būs, bet var sarunāt, ka svaigā veidā to uz ēdiena neredzēsiet. Vidējais gaidīšanas laiks ir 20 minūtes. Tā kā nedēļas nogalēs pasūtījumu ir vairāk, var nākties uzgaidīt ilgāt. Nepacietīgie brīvdienās var pasūtīt kaut ko no lielā katla, kas uzstādīts pie ēstuves, tur vārās borščs, harčo vai soļanka, bet katru sestdienu un svētdienu laika posmā no diviem līdz trijiem turpat uz ielas milzīgā katlā kūp plovs ar jēra gaļu!
Turpat līdzās, Baznīcas ielā 2, ir koka būdiņa, kur var tikt pie karstiem čeburekiem. Cenu amplitūda ļoti draudzīga – čebureks ar sieru vai dārzeņiem maksā 2,50 eiro, bet jēra gaļas – trīs eiro.
Burito un cepumi Daugavpilī
Pilsētā ļoti iecienīta ir kafejnīca "Luna", kur var nogaršot beļģu vafeles ar vistas fileju un dārzeņiem, kā arī meksikāņu burito ar maltu liellopu gaļu, kukurūzu, halapenjo un kūstošu sieru. Kafejnīcas līdzīpašnieks Jevgēnijs stāsta, ka visbiežāk pasūta picas, viena no populārākajām ir četru sieru pica, bet no rītiem daudzi nāk pēc kafijas. Patīkams pārsteigums dzērienu kartē ir spilgti zaļā "matcha" kafija. Tieši pretī ir skulptūru parks, kur ēdienreizi var ieturēt arī pastaigas laikā.
Pilsētā ļoti iecienīta ir kafejnīca "Luna", kur var nogaršot beļģu vafeles ar vistas fileju un dārzeņiem, kā arī meksikāņu burito ar maltu liellopu gaļu, kukurūzu, halapenjo un kūstošu sieru. Kafejnīcas līdzīpašnieks Jevgēnijs stāsta, ka visbiežāk pasūta picas, viena no populārākajām ir četru sieru pica, bet no rītiem daudzi nāk pēc kafijas. Patīkams pārsteigums dzērienu kartē ir spilgti zaļā "matcha" kafija. Tieši pretī ir skulptūru parks, kur ēdienreizi var ieturēt arī pastaigas laikā.
Pēc četru mēnešu pauzes nupat darbu atsākusi kaķu kafejnīca "Kotoffski", kur dzīvo seši mīļi murrātāji. Kafejnīcas vadītāja Anita Ozoliņa stāsta, ka minči ļoti ilgojas pēc cilvēku glāstiem, īpaši rudais Persiks, kurš esot īsts klēpja kaķis. Gaidot pasūtījumu, var paspēlēties arī ar balto Žoru Kotoffski, kuram viena actiņa ir zila, bet otra dzeltena, – viņš agrāk dzīvojis uz ielas, bet pārējie kaķi paņemti no patversmes. Anita iesaka pagaršot krēmīgo pastu ar lasi, garnelēm un spinātiem, kā arī burkānu krēmzupu, ko pasniedz ar pašu ceptu maizi. Īpašs izgudrojums ir "monster-kafija" – uz dzēriena krūzes izveidots vafeles jumtiņš un putukrējuma pikā saliktas želejkonfektes un cepumiņi. "Pasūtījumu šobrīd ir maz, bet sirds no prieka salecas, kad dzirdam cilvēku soļus! Cepam arī cepumus kaķīšu formā un piedāvājam šokolādes ķepiņas, iesaku nogaršot arī "Kotoffski" salātus, kas ir interpretācija par Cēzara salātiem," aicina Anita.
Burgeri un laša bļodas Rēzeknē
Tikai 19. februārī darbu uzsāka "IGGI bārs un karbonādes", un ēstuves saimnieks Igors Ņikitins atklāj, ka pasūtījumi pirmajās dienās burtiski gāzuši no kājām. "Bāru sāku veidot septembrī, lai gan visi mēģināja mani atrunāt. Jau novembrī bijām gatavi vērt durvis klientiem, tomēr ārkārtas situācijas dēļ nācās sākt darbu ar piegādēm. Šobrīd ir tāda Covid-19 laika ēdienkarte, pagaidām karbonādes vēl neklapējam, tā vietā piedāvājam burgerus un uzkodas," viņš stāsta. Iecienītākais ir "IGGI" burgers ar karamelizētiem sīpoliem, bekonu, barbekjū mērci un halapenjo pipariem, otrajā vietā ir "cosmos" burgers, kam var izvēlēties "cepuri" – papildu zilā siera, sēņu vai dārzeņu mērci. Ja rinda nav liela, pasūtījumu var saņemt 20–30 minūšu laikā, bet pirmajās dienās gaidīšanas laiks bija pat pusotra stunda. Igors iesaka pasūtījumu veikt telefoniski, un, kad tas būs gatavs, viņš atsūtīs īsziņu – tikmēr var droši turpināt pastaigu pa pilsētu!
Tikai 19. februārī darbu uzsāka "IGGI bārs un karbonādes", un ēstuves saimnieks Igors Ņikitins atklāj, ka pasūtījumi pirmajās dienās burtiski gāzuši no kājām. "Bāru sāku veidot septembrī, lai gan visi mēģināja mani atrunāt. Jau novembrī bijām gatavi vērt durvis klientiem, tomēr ārkārtas situācijas dēļ nācās sākt darbu ar piegādēm. Šobrīd ir tāda Covid-19 laika ēdienkarte, pagaidām karbonādes vēl neklapējam, tā vietā piedāvājam burgerus un uzkodas," viņš stāsta. Iecienītākais ir "IGGI" burgers ar karamelizētiem sīpoliem, bekonu, barbekjū mērci un halapenjo pipariem, otrajā vietā ir "cosmos" burgers, kam var izvēlēties "cepuri" – papildu zilā siera, sēņu vai dārzeņu mērci. Ja rinda nav liela, pasūtījumu var saņemt 20–30 minūšu laikā, bet pirmajās dienās gaidīšanas laiks bija pat pusotra stunda. Igors iesaka pasūtījumu veikt telefoniski, un, kad tas būs gatavs, viņš atsūtīs īsziņu – tikmēr var droši turpināt pastaigu pa pilsētu!
Foto: "IGGI bārs & karbonādes" arhīvs
Izsmalcinātāku maltīti var pasūtīt kafejnīcā "Zīds", kas ir neatņemama Latgales vēstniecības "Gors" sastāvdaļa. Rēzeknes viesi joprojām tiek lutināti, jo ēdienkartē ir liellopa filejas steiks, zandarta fileja ar sviesta–citronu mērci un grilēta laša bļoda, ko ērti paņemt līdzi. Kafejnīcas vadītāja Inga Laizāne-Šarova stāsta, ka viens no mērķiem ir saglabāt latgalisko identitāti, tādēļ var pasūtīt pērļu grūbu koču ar bekonu, bet desertā "soldonuos buļbys", kas ir labi zināmais kartupelis mūsdienīgā interpretācijā. Kastītēs iesaiņotos gardumus var notiesāt turpat Festivāla parkā, sēžot uz soliņa, ja abi galdiņi netālu no pašas kafejnīcas ir aizņemti. Viesojoties Latgales sirdī, var izmantot arī "Refood" piegādes servisu vai "TakeOut" lietotni.
Falafeli un vistas strēmelītes Liepājā
Pirmais virtuālais restorāns pilsētā "Rīve" sociālajos tīklos par sevi raksta: "Rīvēt var visu ko. Mēs visbiežāk rīvējam sieru." Ēstuves saimniece Arta Āboliņa nopietni saka, ka viņai svarīga ir gan kvalitāte, gan kvantitāte, un sola, ka mazuma piegaršas noteikti nebūs. "Iesaku sākt ar cūkgaļas bumbiņām tomātu mērcē, ko pasniedzam ar spageti, jā, visi ēdieni ir ar sieru! No pamatēdieniem iemīļotākais ir vistas šķiņķītis, tas ir kārtīgs pusdienu komplekts ar kartupeļu biezeni, ceptām bietēm, lapu salātiem un mērcīti. Bet no uzkodām iecienītākās ir vistas strēmelītes ar zilā siera mērci." Interesanti, ka vīrieši iecienījuši skābeno marakujas kārtojumu, kas sastāv no biskvīta, marakujas krēma un ievārījuma. Tā kā "Rīve" ir virtuāls restorāns, pašam ēdamo paņemt nav iespējams, bet Arta novērojusi, ka daudzi pasūta maltīti "Bolt" vai "Wolt" lietotnē un sagaida kurjeru kādā stāvlaukumā vai parkā.
Pirmais virtuālais restorāns pilsētā "
Veģetāriešiem un vegāniem draudzīgajā ēstuvē "Grēeks" piedāvā kripatiņu Grieķijas, saimniece Sintija Lukša iesaka nogaršot pašu gatavotās falafelu bumbiņas no turku zirņiem, zaļajiem zirnīšiem, ķiplokiem un pētersīļiem. Gaļēdāji priecāsies par souvlaki kastīti, kurā ir gaļas iesmiņš, lapu salāti ar avokado un pitas maize, bet bērniem patiks kartupeļu trijstūrīši ar mencu kroketēm. Neparasta uzkoda ir sātīgais fetas saganaki. Sintija skaidro, ka tas ir fritēts fetas siers, ko pasniedz, pārlietu ar medu: "Sanāk tāds saldi sāļš biezpiena sieriņš, ko ērti no kastītes var ēst tepat, Liepājas ostas promenādē." Pilsētā darbojas "Wolt" un "Bolt", ēdienu var pasūtīt arī "FoodBooking" mājaslapā.
Smūtiji un strogonovs Cēsīs
No rīta līdz vēlam vakaram pusdienotavas "Jāņoga" virtuvē saimnieko tās īpašnieks Jānis Sproģis, un viņš iesaka pasūtīt firmas ēdienu – cūkgaļas ribiņas barbekjū mērcē, ko pasniedz ar upenēs marinētiem sīpoliem un maziem kartupelīšiem mārrutku marinādē. Par darba apjomu Jānis nesūdzas: "Mums iet labāk nekā dažam labam restorānam Vecrīgā! Pateicoties kārtīgai ziemai un blakus esošajiem kalniem, cilvēku ir daudz, atpūšamies tikai pirmdienās." Jaunums ir dienas smūtijs – klienta acu priekšā krūzē ar augļiem samaļ kaņepju proteīnu, čia sēklas, godži ogas vai kale kāpostu, uz mājām var aizvest svaigi ceptus graudu maizes kukulīšus, tikai gadās, ka tos ātri izpērk. Brīvdienās ieteicams ēdamo pasūtīt vismaz pusotru stundu iepriekš, pirms tam "Facebook" lapā izpētot dienas īpašo piedāvājumu.
No rīta līdz vēlam vakaram pusdienotavas "Jāņoga" virtuvē saimnieko tās īpašnieks Jānis Sproģis, un viņš iesaka pasūtīt firmas ēdienu – cūkgaļas ribiņas barbekjū mērcē, ko pasniedz ar upenēs marinētiem sīpoliem un maziem kartupelīšiem mārrutku marinādē. Par darba apjomu Jānis nesūdzas: "Mums iet labāk nekā dažam labam restorānam Vecrīgā! Pateicoties kārtīgai ziemai un blakus esošajiem kalniem, cilvēku ir daudz, atpūšamies tikai pirmdienās." Jaunums ir dienas smūtijs – klienta acu priekšā krūzē ar augļiem samaļ kaņepju proteīnu, čia sēklas, godži ogas vai kale kāpostu, uz mājām var aizvest svaigi ceptus graudu maizes kukulīšus, tikai gadās, ka tos ātri izpērk. Brīvdienās ieteicams ēdamo pasūtīt vismaz pusotru stundu iepriekš, pirms tam "Facebook" lapā izpētot dienas īpašo piedāvājumu.
Suši torte Jēkabpilī
Ar suši nevar nošaut greizi! "Kioto suši" vadītāja Kristīne Vītola ir pārsteigta, ka klienti arī pandēmijas laikā vēlas baudīt karstos suši: "Kamēr kastīte aizceļo līdz mājām, suši nedaudz atdziest un kvalitāte samazinās, bet cilvēki nav sūdzējušies un darba netrūkst. Mūsu jaunums ir suši torte, sastāvdaļas tās pašas, kas suši gabaliņos, bet garša tomēr ir citāda. Var pasūtīt pat četrus kilogramus smagu torti, piedāvājam to noformēt arī sirsniņas formā," teic Kristīne.
Ar suši nevar nošaut greizi! "Kioto suši" vadītāja Kristīne Vītola ir pārsteigta, ka klienti arī pandēmijas laikā vēlas baudīt karstos suši: "Kamēr kastīte aizceļo līdz mājām, suši nedaudz atdziest un kvalitāte samazinās, bet cilvēki nav sūdzējušies un darba netrūkst. Mūsu jaunums ir suši torte, sastāvdaļas tās pašas, kas suši gabaliņos, bet garša tomēr ir citāda. Var pasūtīt pat četrus kilogramus smagu torti, piedāvājam to noformēt arī sirsniņas formā," teic Kristīne.
Avokado grauzdiņi un kebabi Jelgavā
Kārtīgu komforta ēdienu var dabūt "KRO kebabnīcā", kas jau četrus gadus mielo Jelgavas iedzīvotājus un viesus. Uzņēmuma vadītājs Ēriks iesaka nobaudīt Nīderlandes tradicionālo ēdienu kapsalonu: "Trauciņā kārtās liek frī kartupeļus, gaļu, Krievijas un mocarellas sieru, kārtojumu cep krāsnī, līdz siers izkusis. Tad uzliek salātus, mērci – un kapsalons gatavs!" Izsalkušajiem tikai jārēķinās, ka piektdienu un sestdienu vakaros ēstuve ir ļoti noslogota.
Kārtīgu komforta ēdienu var dabūt "KRO kebabnīcā", kas jau četrus gadus mielo Jelgavas iedzīvotājus un viesus. Uzņēmuma vadītājs Ēriks iesaka nobaudīt Nīderlandes tradicionālo ēdienu kapsalonu: "Trauciņā kārtās liek frī kartupeļus, gaļu, Krievijas un mocarellas sieru, kārtojumu cep krāsnī, līdz siers izkusis. Tad uzliek salātus, mērci – un kapsalons gatavs!" Izsalkušajiem tikai jārēķinās, ka piektdienu un sestdienu vakaros ēstuve ir ļoti noslogota.
Brokastis visas dienas garumā piedāvā kafijas un brokastu bārā "Academia" – no vitrīnas līdzņemšanai var paķert jau sarullētus vrapus, pildītus kruasānus, čia sēklu pudiņus, Budas bļodas un neparastas kūkas. Ja izsalkums ļauj kādu brīdi pagaidīt, var izpētīt ēdienkarti un pasūtīt biezpiena vai tofu plācenīšus, kā arī klientu iecienītos avokado grauzdiņus, neparastu garšu cienītāji var izmēģināt avokado grauzdiņus ar fetas sieru un apelsīniem. Tie, kas uzturā nevar lietot kviešu miltus, priecāsies par griķu un lēcu miltu vafelēm, arī veģetārieši un vegāni bez raizēm atradīs ko uzkožamu. Tomēr galvenais uzsvars tiek likts uz kafiju, norāda "Academia" īpašniece Jevgēnija: "Katru mēnesi izceļam kādu ārvalstu grauzdētāju, mums ir ļoti plašs kafijas pupiņu klāsts. Nākot ar savu kārbu, kafijas pupiņas var iegādāties lētāk, protams, uz vietas varam tās arī samalt."
Kazas siera rullīši Valmierā
Vietējie īpaši lepojas ar kafejnīcu "Ahh-Meat", kur saimnieko turks Ahmets Buluts ar sievu Lailu, viņa aicina pagaršot "bòrek", kas ir filo mīklā pildīts kazas siers ar garšaugiem, bet vīnogu lapu dolmas sutina 14 stundas, tāpēc tās ir īpaši sulīgas. Abas uzkodas pasniedz ar salātiem, mērci un citrona šķēli, itin labi šie gardumi būs arī auksti. "Nesūdzamies, ka grūti iet, mēs pat meklējam papildu darbinieku! Nedēļas pirmajā pusē tikai pusstunda būs jāgaida, bet piektdienās, sestdienās un svētdienās var gadīties, ka pasūtījums jāgaida pat trīs stundas, iesaku piezvanīt ļoti laicīgi," aicina Laila. Svētkos vitrīnās parādās kūkas un bezē ruletes, bet īstais firmas ēdiens ir pidē maizīte ar liellopa gaļu. Nejauciet to ar kebabu, tas ir kas pavisam cits, sola ēstuves saimniece.
Vietējie īpaši lepojas ar kafejnīcu "Ahh-Meat", kur saimnieko turks Ahmets Buluts ar sievu Lailu, viņa aicina pagaršot "bòrek", kas ir filo mīklā pildīts kazas siers ar garšaugiem, bet vīnogu lapu dolmas sutina 14 stundas, tāpēc tās ir īpaši sulīgas. Abas uzkodas pasniedz ar salātiem, mērci un citrona šķēli, itin labi šie gardumi būs arī auksti. "Nesūdzamies, ka grūti iet, mēs pat meklējam papildu darbinieku! Nedēļas pirmajā pusē tikai pusstunda būs jāgaida, bet piektdienās, sestdienās un svētdienās var gadīties, ka pasūtījums jāgaida pat trīs stundas, iesaku piezvanīt ļoti laicīgi," aicina Laila. Svētkos vitrīnās parādās kūkas un bezē ruletes, bet īstais firmas ēdiens ir pidē maizīte ar liellopa gaļu. Nejauciet to ar kebabu, tas ir kas pavisam cits, sola ēstuves saimniece.
Zivju zupa un biezpiena kliņģerītis Ogrē
Gardēži, jūsu ceļi ved uz itāļu restorānu "La Casa Ogre", kur Neapoles stila picu piedāvājumā ir klasiskā "Margherita", "Scampi" ar garnelēm un saldo čili mērci, pesto pica ar vistas krūtiņu un vēl citas variācijas. Tur saimnieko Iveta Zāģere: "Pirms pandēmijas gatavojām ļoti izsmalcinātus ēdienus, nomainījām koncepciju, un tagad cenas ir draudzīgākas. Klienti slavē teļa gaļas "ossobuco", ko pasniedzam ar grilētiem dārzeņiem, sīpolu džemu un buljona mērci, vēl vārām jūras velšu zupu un gatavojam klasiskos Cēzara salātus." Piecu minūšu gājiena attālumā ir Daugavas promenāde, kur ir daudz soliņu, – svaigā gaisā ar pasakainu skatu apetīte būs divtik laba!
Gardēži, jūsu ceļi ved uz itāļu restorānu "La Casa Ogre", kur Neapoles stila picu piedāvājumā ir klasiskā "Margherita", "Scampi" ar garnelēm un saldo čili mērci, pesto pica ar vistas krūtiņu un vēl citas variācijas. Tur saimnieko Iveta Zāģere: "Pirms pandēmijas gatavojām ļoti izsmalcinātus ēdienus, nomainījām koncepciju, un tagad cenas ir draudzīgākas. Klienti slavē teļa gaļas "ossobuco", ko pasniedzam ar grilētiem dārzeņiem, sīpolu džemu un buljona mērci, vēl vārām jūras velšu zupu un gatavojam klasiskos Cēzara salātus." Piecu minūšu gājiena attālumā ir Daugavas promenāde, kur ir daudz soliņu, – svaigā gaisā ar pasakainu skatu apetīte būs divtik laba!
Saldummīļiem jāpiestāj "M. Pūres beķerejā", kur kūp tikko cepti buljona pīrādziņi, bet bērniem pie sirds iet biezpiena kliņģerīši. Slaidās līnijas ievērotāji var izvēlēties sāļo kliju–ābolu standziņu, padomāts arī par vegāniem un kafijas cienītājiem, jo kafijas aparātā ber Latvijā grauzdētās "Andrito" pupiņas.