rabarberu ievārījums 2
Foto: Shutterstock
Šobrīd pilnā sparā turpinās rabarberu sezona, tāpēc tieši ir īstais laiks ne vien cept kūkas un plātsmaizes, bet izmantot sulīgos kātus arī ievārījumu gatavošanai. Garda zaptīte, ko leksēt ar brokastu pankūkām vai ziest uz baltmaizes rikas izdosies, ja rabarberu skābumu līdzsvarosi ar garšā maigajiem banāniem, zemenes gādās par izcilu aromātu un skaistu krāsu, savukārt kivi sēkliņas ievārījumam piešķirs interesantu tekstūru.

Ja rababeru zapti aromatizēsi ar lielveikalā pirktiem apelsīniem vai citroniem, tad pirms gatavošanas augļus vispirms liec bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni un kādu brīdi paturi. Tad ar stingru birstīti noberz no tiem vaska kārtiņu un pārējos "labumus", ar ko citrusi varētu būt bijuši "bagātināti".

Kolekcijā atradīsi arī divas rabarberu čatniju jeb sāļo ievārījumu receptes, kas ies pie dūšas tiem, kas ir uz "jūs" ar cukuru un iecienījuši izteiksmīgākas garšas.

Lūk, 12 receptes radošai pieliekamā krājumu papildināšanai. Lai labi garšo!

Rabarberu un kivi ievārījums

Foto: Shutterstock

Kad dārzā saauguši lekni rabarberu kāti, jādomā, kā tos likt lietā. Rabarberu un kivi ievārījums ar vieglu citrona miziņas aromātu ziemā lieti noderēs pie pankūkām, pīrādziņu pildījumā vai ziešanai uz baltmaizes šķēles.

Lasīt vairāk

Rabarberu un zemeņu ievārījums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.

Lasīt vairāk

Ātrais rabarberu–banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu - banānu ievārījums labi garšos gan kā piedeva pankūkām, gan krekeriem, gan uz baltmaizes šķēles.

Lasīt vairāk

Rabarberu un banānu džems

Foto: Shutterstock

Ziemas rezervju plaukta neparastais viesis – rabarberu džems ar banāniem. Saldie banāni parūpēsies par to, lai rabarberu skābums nenomāktu džema garšu.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.

Lasīt vairāk

Rabarberu ievārījums

Foto: Vida Press

Rabarberu sezona ir klāt! Piedāvājam recepti rabarberu ievārījumam, lai šos pavasara dārgumus sagatavotu uzglabāšanai ziemai. Lieliski derēs uzziešanai uz grauzdētas maizītes vai pīrāgu pildīšanai un desertu gatavošanai.

Lasīt vairāk

Rabarberu un banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojams rabarberu - banānu ievārījums - drīzai apēšanai.

Lasīt vairāk

Rabarberu čatnijs

Foto: Privātais arhīvs

Pikantai piedevai gaļas ēdieniem vai sieram - rabarberu čatnijs.

Lasīt vairāk

Rabarberu - apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu - apelsīnu ievārījums, baltmaize un piena glāze, tas kopā ļaus baudīt laiku sajūtu.

Lasīt vairāk

Rabarberu un sīpolu čatnijs

Foto: Privātais arhīvs

"Tētis sadeva līdzi kaudzi rabarberu, kuri jau Rīgas gaisā sāka lēnu nāvi, tāpēc ar steigu kaut ko vajadzēja pasākt. Sāku domāt – ko nekad neesmu taisījusi? Čatniju! Nu, lai iet!" receptes rašanās stāstu atklāj autore Elīna Kursīte.

Lasīt vairāk

Rabarberu un citronu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu - citronu ievārījums, ko lietot baudot savas iecienītākās pankūkas.

Lasīt vairāk

Rabarberu, citronu un banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Rabarberu – banānu ievārījums ziemas krājumiem un kārumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!