Ja rababeru zapti aromatizēsi ar lielveikalā pirktiem apelsīniem vai citroniem, tad pirms gatavošanas augļus vispirms liec bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni un kādu brīdi paturi. Tad ar stingru birstīti noberz no tiem vaska kārtiņu un pārējos "labumus", ar ko citrusi varētu būt bijuši "bagātināti".
Kolekcijā atradīsi arī divas rabarberu čatniju jeb sāļo ievārījumu receptes, kas ies pie dūšas tiem, kas ir uz "jūs" ar cukuru un iecienījuši izteiksmīgākas garšas.
Lūk, 12 receptes radošai pieliekamā krājumu papildināšanai. Lai labi garšo!
Rabarberu un kivi ievārījums
Kad dārzā saauguši lekni rabarberu kāti, jādomā, kā tos likt lietā. Rabarberu un kivi ievārījums ar vieglu citrona miziņas aromātu ziemā lieti noderēs pie pankūkām, pīrādziņu pildījumā vai ziešanai uz baltmaizes šķēles.
Rabarberu un zemeņu ievārījums ar ingveru
Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.
Ātrais rabarberu–banānu ievārījums
Rabarberu - banānu ievārījums labi garšos gan kā piedeva pankūkām, gan krekeriem, gan uz baltmaizes šķēles.
Rabarberu un banānu džems
Ziemas rezervju plaukta neparastais viesis – rabarberu džems ar banāniem. Saldie banāni parūpēsies par to, lai rabarberu skābums nenomāktu džema garšu.
Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām
Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.
Rabarberu ievārījums
Rabarberu sezona ir klāt! Piedāvājam recepti rabarberu ievārījumam, lai šos pavasara dārgumus sagatavotu uzglabāšanai ziemai. Lieliski derēs uzziešanai uz grauzdētas maizītes vai pīrāgu pildīšanai un desertu gatavošanai.
Rabarberu un banānu ievārījums
Vienkārši un ātri pagatavojams rabarberu - banānu ievārījums - drīzai apēšanai.
Rabarberu čatnijs
Pikantai piedevai gaļas ēdieniem vai sieram - rabarberu čatnijs.
Rabarberu - apelsīnu ievārījums
Rabarberu - apelsīnu ievārījums, baltmaize un piena glāze, tas kopā ļaus baudīt laiku sajūtu.
Rabarberu un sīpolu čatnijs
"Tētis sadeva līdzi kaudzi rabarberu, kuri jau Rīgas gaisā sāka lēnu nāvi, tāpēc ar steigu kaut ko vajadzēja pasākt. Sāku domāt – ko nekad neesmu taisījusi? Čatniju! Nu, lai iet!" receptes rašanās stāstu atklāj autore Elīna Kursīte.
Rabarberu un citronu ievārījums
Rabarberu - citronu ievārījums, ko lietot baudot savas iecienītākās pankūkas.
Rabarberu, citronu un banānu ievārījums
Rabarberu – banānu ievārījums ziemas krājumiem un kārumiem.