tvaicēti dārzeņi
Foto: Shutterstock
Tvaicēti dārzeņi, ja pareizi pagatavoti, ir izcili garšīga piedeva pusdienu vai vakariņu šķīvim. Protams, šādi termiski apstrādātus dārzeņus daudz vienkāršāk ir pagatavot ar speciālu tvaicēšanas katlu vai ierīci. Kā pagatavot tvaicētus dārzeņus, ja tādu nav?

Nav jātērē kaudze naudas, lai iegādātos speciāli tvaicēšanai paredzētu ierīci. Pietiks vien ar metāla caurduri, dziļāku katlu un vāku. Ar šiem piederumiem varēsi izlīdzēties itin viegli.

Sagatavo karstumizturīgu caurduri, vēlams metāla, un atrodi piemērota izmēra katlu. Caurdura pamatnei nevajadzētu pieskarties katla dibenam, bet katla diametram jābūt tādam, lai caurduris turētos virs katla. Kad atrasts piemērota dziļuma katls, ielej tā pamatnē ūdeni, liec caurduri virsū (ūdens nedrīkst pieskarties caurdura dibenam) un saber tajā dārzeņus, kurus paredzēts tvaicēt.

Katlu liek uz plīts un karsē uz vidējas uguns, lai no ūdens celtos tvaiki. Virsū caurdurim uzliek vāku, lai ūdens neiztvaiko prom. Dārzeņus šādā veidā tvaicē, līdz tie no ārpuses mīksti, bet vidū vēl patīkami kraukšķīgi.

Tvaicēti brokoļi ar siera mērci

Foto: ČetrasSezonas.lv

Vasarā, kad ir brokoļu laiks, tas ir jāizmanto, jo tie nekad negaršo labāk kā tikko svaigi no rīta nogriezti un vakarā apēsti. Tomēr daudziem brokolis neliekas īpaši pievilcīgs, īpaši bērniem. Tāpēc šis ir viens lielisks ēdiens, kā cilvēku domas mainīt un sākt lēnām brokoļus iemīlēt.

Lasīt vairāk

Siltie ziedkāpostu un tomātu salāti ar graudaugiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad šķiet, ka salātu pasaule vairs nespēj pārsteigt, uzrodas šī recepte – silti, veselīgi un ļoti garšīgi! Pagatavo graudaugu produktus pēc savas gaumes un pievieno tiem krāsnī apceptus puķkāpostus. Lai ielaistu pavasari šķīvī, maltītei pievieno citrona sulu spirgtumam.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie brokoļu un tomātu salāti

Šajos salātos apvienojas kraukšķīgais brokolis, saldenais tomāts un melno piparu aromāts. Turklāt tos var viegli un ātri pagatavot, un tie ir arī ļoti veselīgi.

Lasīt vairāk

Sautētas zaļās pupiņas ar aromātisku vistu un garšaugiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga un ļoti garšīga maltīte – cepeškrāsnī sautētas zaļās pupiņas ar timiānu, gatavota kopā ar vistu, kurai ir kraukšķīga, sviesta un estragona mērcē iesmērēta ādiņa. Sasildīs vēsās un lietainās vasaras dienās. Pasniedzot liec šķīvī arī timiāna zariņus, ne tikai skaistumam, bet arī izteiktākam aromātam.

Lasīt vairāk

Sinepju un krējuma mērcē sautēti Briseles kāposti

Pannā sutināti Briseles kāposti ar burkāniem krēmīgā sinepju mērcē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!