Foto: Shutterstock
Gatavojot desertus, kokteiļus un mērces ir tādas specifiskas sastāvdaļas, bez kurām neiztikt. Piemēram, cukura sīrups. To parasti varam nopirkt veikalos pie konditorejas izejvielu stendiem. Taču ko darīt, ja gatavošanas process pusē, bet recepte pieprasa cukura sīrupu, kuru nekādi nevari aizvietot?

Ir pavisam vienkāršs triks, kas palīdzēs veikli uztaisīt dzidru cukura sīrupu, un tā pagatavošanai nebūs nepieciešama ne plīts, ne katliņš. Viss, kas vajadzīgs, būs trīs ceturtdaļas krūzītes cukura, viena krūze silta ūdens un parasta burciņa ar vāku.

Cukuru ber burciņā, uzlej tam pa virsu ūdeni. To aizskrūvē un viegli sakrata, līdz cukurs izšķīdis un iegūta sīrupa konsistence. Ja sīrupu vajag biezāku – pievieno vairāk cukura. Šādam sīrupam nevajag ne papildus gatavošanu, ne atdzesēšanu. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks vairāk nekā 200 ml sīrupa. Bet, ja visu neizlieto uzreiz, vari uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu.

Tagad, kad ir apgūts šāds knifs, droši var ķerties klāt kādai no gardajām Tasty.lv receptēm ar pārliecību, ka cukura sīrups nu būs tā sastāvdaļa, kas netrūks!

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)

"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti vaniļas zefīri jeb 'maršmelovi'

Foto: Shutterstock

Kas to būtu domājis, ka saldo, ķepīgo un mutē kūstošo zefīru var tik vienkārši pagatavot mājās. Pagatavošanai gan nepieciešamas pāris stundas, bet zinot, ka sastāvā būs tikai pašu liktas lietas, tas ir tā vērts!

Lasīt vairāk

Dažādu ogu sorbets

Foto: Shutterstock

Šo recepti var izmantot, gatavojot sorbetu no jebkuriem augļiem vai ogām, bet populārākās ir zemenes, avenes un mellenes. Var izmantot arī ogu miksli. Sorbeta pagatavošanai tiek izmantotas tikai trīs sastāvdaļas: ogas, ūdens un cukura sīrups.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock

Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Lasīt vairāk

Ananasu sukādes

Foto: Shutterstock

Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Ābolu un zeltainā sīrupa pudiņi

Aromātiska un oriģināla recepte ābolu ražas laikam.

Lasīt vairāk

Mocarellas salāti ar fenheli

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Gardā šokolādes un sāļās karameles kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam grēcīgais deserts, par kura gatavošanu un ēšanu ir vērts sākt domāt jau nedēļas vidū, lai pienācīgi sagatavotos lielajam virtuves piedzīvojumam. Vienā kūkā mīsies gaisīgā biskvīta, saldas šokolādes un sāļas karameles garšas. Kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu iemīļotāko kūku!

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes un aveņu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.

Lasīt vairāk

Ātrie ingvera cepumi

Foto: Vida Press

Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!