Foto: Shutterstock

Ķimeņu siers ir viens no tradicionālākajiem vasaras saulgriežu simboliem, un lai arī tas visbiežāk galdā tiek celts tieši Jāņos, tas ir iecienīts arī visa gada laikā. Bet ko darīt ar neapēsto Jāņu sieru, lai arī pēc svētkiem tas papildinātu ikdienas maltīti un būtu garda uzkoda karstos vasaras vakaros? Piedāvājam receptes gan no "Tasty.lv" apjomīgās pavārgrāmatas, gan arī no šefpavāra un “Maxima Latvija” garšu vēstneša Raimonda Zommera ieteikumiem.

Raimonds Zommers iesaka – ja pēc vasaras saulgriežiem jādomā, kā, lai izlieto Jāņu sieru – izmanto to kā sastāvdaļu jau iecienītiem ēdieniem. Ja vēlies paspilgtināt savas maltītes garšu, izmanto to lazanjā vai pievieno klāt savos iecienītākajos salātos. Tāpat vari to uzglabāt saldētavā un izmantot uzturā arī pēc svētkiem. Saldētavā sieru var uzglabāt līdz pat trīs mēnešiem un pirms likšanas saldētavā to ir vēlams ietīt plēvē vai folijā.

Fritēts Jāņu siers

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!