Foto: Shutterstock
"Eton mess" ir britu iecienīts deserts, kurā svaigu ogu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tradicionāli šim desertam tiek izmantotas zemenes, bet, kamēr vēl gaidām pašmāju aromātisko ogu sezonu, zemenes var aizstāt ar kivi, kuru spirdzinošais skābums lieliski izbalansēs pārējo sastāvdaļu saldumu.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 mlsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs200 gkivi, nomizoti un sablendēti100 gsadrupināti bezē (var izmantot arī zefīrus vai pastilu)

Pagatavošana

1

Vispirms ar miksera palīdzību saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz tas kļuvis krēmīgs, bet ne pārāk biezs.

2

Deserta trauciņos vai lielākā stikla traukā izkārto bezē, tad liek kārtu ar saputotu saldo krējumu un pārlej ar kivi masu. Ja vēlas, lai desertā būtu jūtami augļu gabaliņi, daļu kivi var sagriezt nelielos gabaliņos.

3

Dekorē ar putukrējuma "cepurītēm".

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!