DELFI
Ja jādomā, kā likt lietā plūmes, šī ir pavisam vienkārša, bet pārsteidzoši garda kūka, kuru gribēsies gatavot vēl un vēl. Norādīto cukura daudzumu var mainīt – ja gadījušās saldākas plūmes, tad noteikti mīklai paredzēto cukuru var likt mazāk.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

12 gab.plūmes110 gsviests170 gcukurs200 gmilti1.5 TKcepamais pulveris2 gab.olas pēc garšaskanēlis

Pagatavošana

1

Atlaidinātu, mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, līdz tas izšķīdis.

2

Pievieno un iekuļ olas, iejauc miltus, šķipsniņu sāls un cepamo pulveri.

3

Mīklu lej kūkas veidnē (24 cm diametrs), tajā "sēdina" uz pusēm pārgrieztas plūmes bez kauliņiem.

4

Viegli pārslaka ar citrona sulu, pārkaisa 1 ēdamkaroti cukura un kanēli pēc garšas.

5

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos, līdz kūka gatava (apmēram 40-45 minūtes).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!