Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
Mīkstu sviestu sakuļ ar 2/3 cukura un vaniļu pēc garšas. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.
Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.
Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem ventilatora režīmā.
Mīklas "groziņā" ber rabarberus un izlīdzina.
Saputo olas baltumus ar atlikušo 1/3 cukura stingrās putrās un klāj virs rabarberiem.
No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs olbaltuma putām.
Liek krāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.
Lai labi garšo!