Foto: Privātais arhīvs
"Iesaku, iesaku un vēlreiz iesaku! Kūka ir dievīga un kūst uz mēles!" kārdinošas rabarberu kūkas recepti piedāvā mūsu lasītāja Laila Trektere.

Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.

90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gsviests (istabas temperatūrā)1 glāzecukurs3 olas2 glāzesmilti1 TKsoda1 šķipsnasāls pēc garšasvaniļas ekstrakts, esence vai cukurs2 glāzesrabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos

Pagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar 2/3 cukura un vaniļu pēc garšas. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.

3

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.

4

Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

Foto: Privātais arhīvs
6
7

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem ventilatora režīmā.

8

Mīklas "groziņā" ber rabarberus un izlīdzina.

Foto: Privātais arhīvs
9

Saputo olas baltumus ar atlikušo 1/3 cukura stingrās putrās un klāj virs rabarberiem.

Foto: Privātais arhīvs
10

No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs olbaltuma putām.

Foto: Privātais arhīvs
11

Liek krāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!