Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo smilšu mīklu, godīgi sekojot visiem ieteikumiem, kas minēti šajā rakstā. Es izmantoju 28 cm diametra tartes formu un mīklai izmantoju 200 gramus miltu, 100 gramus sviesta.
Kad smilšu mīkla atpūtināta ledusskapī, to izrullē un ieklāj ietaukotā tartes veidnē. Ar pirkstiem izspaida maliņas, tās uzloka nedaudz augstākas kā gribētos, jo cepšanas laikā tās sarausies. Ar dakšiņu mīklu sadursta.
Liek mīklu 10 minūtes pacepties 170 grādos. Daudzi iesaka virs mīklas izbērt zirņus, lai tā neceltos augšā, es gan to nedarīju, mīkla arī negribēja celties augšā.
Tikmēr gatavo pildījumu. Bļodā biezpienam pievieno olas, sarīvētus sierus, saspaidītas ķiploka daiviņas, sāli var nelikt, jo sieri tāpat ir sāļi, piparus gan piešauj droši. Noteikti var eksperimentēt ar sieriem un likt arī pikantāku mednieku sieru vai pat kazas sieru.
Uzlej šļuku saldā krējuma (izmantoju 10% saldo krējumu), visu kārtīgi, kārtīgi samaisa.
Izņem pacepināto tarti no krāsns un liek iekšā pildījumu. Uz izlīdzinātās virsiņas kārto vienāda biezuma tomātu šķēles, apslaka nedaudz ar olīveļļu un cep 170 grādos aptuveni 45 minūtes.
Ēd uzreiz karstu, ēd pēc tam aukstu, kā nu sirds pavēl!