45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 gab.dorada100 gsaldkrējuma sviests1 saujasmalki sakapāti zaļumi (dilles, lakši, pētersīļi, loki u.c. pēc izvēles) pēc garšasķiploki pēc garšasbrūnais cukurs pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti pipari
Pagatavošana
1
Vispirms attīri zivi un noskalo to tekošā ūdenī.
2
Smalki sakapā ķiploku un sajauc to kopā ar sviestu, zaļumiem un sāli. Izveido no masas vairākas piciņas un iepildi tās doradas vidusdaļā. Iegriez zivs ādu no abām pusēm. Apkaisi zivi ar sāli un pipariem, pārber nedaudz cukuru un atstāj zivi uz stundu ievilkties.
3
Cep doradu uz grila zem vāka ar mazu uguni. Cep no abām pusēm, līdz sviests sāk kust. Cepšanas ilgums ir aptuveni 6-7 minūtes no katras puses.
4
Kad zivs izcepta, pasniedz to siltu kopā ar svaigiem lapu salātiem.
Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.
Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit