Hačapuri
Foto: Privātais arhīvs
Šis būs neliels ceļojums Gruzijas garšu pasaulē! "Esmu daudzkārt bijusi Gruzijā un zinu arī pareizo mīklas un pildījuma recepti, bet šoreiz gatavoju no tā, kas atrodams mājās un kas manai ģimenei garšo. Bērniem izveidoju kā pīrādziņus un vīram – kā atvērto hačapuri," stāsta receptes autore, gardēde Inese Dāvidsone.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.saldētās mīklas plāksnes100 gpilnpiena biezpiens2 gab.olas10 gab.lociņi100 gKrievijas siers šķipsnasāls ar garšvielām

Pagatavošana

1

Atlaidini mīklas plāksnes.

2

Biezpienu saspaidi ar dakšiņu.

3

Pievieno olas, lociņus un sieru.

4

Pieber sāli ar garšvielām.

5

Mazliet ar rulli pastaipi mīklu un veido formas – pīrādziņus vai kā atvērto hačapuri.

6

Atvērtajam plācenim uzliec pildījumu un malas saloki, lai arī tajās ir siers.

7

Pīrādziņus un atvērtā hačapuri malas apsmērē ar sakultu olu.

8

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz pīrāgi ir zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!