Pinsa pret picu – kāda atšķirība?
Foto: Shutterstock

Itāļu virtuves lepnumu picu, šķiet, pazīst visa pasaule, savukārt par tās veselīgāko alternatīvu – pinsu – runā vien tie, kas ēdienu pasaulē urbjas daudz dziļāk. Kas tad īsti ir pinsa, ar kuru nu mēģina iepazīstināt arī Latvijas ātro uzkodu cienītājus?

Pinsa, saukta arī par romiešu picu, ir veselīga alternatīva tradicionālajai picai – nodrošina plašāku uzturvielu klāstu, satur vairāk ūdens un ir ilgstoši fermentēta, ļaujot organismam to vieglāk pārstrādāt. Tāpat kā picas, arī pinsas recepte nākusi no Itālijas. Ēdiena nosaukums "pinsa" cēlies no latīņu vārda "pinsere", kas burtiski nozīmē "spiest mīklu ar rokām". Pinsa ir kā picas "mākonis" ar kraukšķīgu tekstūru ārpusē un neticami mīkstu, gaisīgu iekšpusi. Tās unikālā garša un vieglā tekstūra ir veicinājusi pinsas popularitātes pieaugumu ne tikai Itālijā, bet arī citviet pasaulē. Vienkāršās un veselīgās sastāvdaļas, kā arī 72 stundu mīklas raudzēšanas metode padara pinsu par mazkaloriju, zemu ogļhidrātu un zemu tauku alternatīvu tradicionālajai picai, skaidro "Circle K" ēdienu kategorijas vadītāja Santa Kavosa.

Pinsa pret picu – kāda atšķirība?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!