Sestdien, 7. septembrī, labākās kūku meistares no visas Latvijas pulcējās Ķīpsalā izstādē "Riga Food 2024", lai sacenstos izstādes apmeklētāju jau iemīļotajā kūku konkursā "Paaudžu mantojums", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.
Kūku konkursa uz "Gemoss" skatuves sacentās 28 kūku meistares un kūku cepējas no visas Latvijas.
"Konkurss ir lieliska iespēja apzināt reģionu cepējus gan profesionālā, gan mājražošanas līmenī. Mēs vēlamies popularizēt un aktualizēt konditora profesiju, iedrošināt kūku cepējus parādīt savas prasmes plašākam cilvēku lokam. Salīdzinot ar pagājušo gadu, latiņa nu jau ir augstāka, jo konkursam ir pieteiktas pat trīsstāvu kūkas dažādās krāsās. Īsta kūku ballīte!", stāsta pasākuma vadītāja, "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko.
Gardās kūkas Ķīpsalā vērtēja žūrija – ’’Gemoss’’ īpašniece un vadītāja Ieva Treija, kulinārijas eksperte Ilze Auzere, maizniekmeistars un zīmola ’’LĀČI’’ radītājs Normunds Skauģis, uzņēmēja un kūku meistare Liene Zemīte un Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.