uzkodas
Foto: Shutterstock
Lai iepriecinātu gardēžus, atraktīvi šefpavāri un talantīgi restorānu īpašnieki meklē iedvesmu gan dažādu tautu virtuvēs, gan zinātnē un apkārtējā dabā. Pasaulē katru gadu tiek pieteiktas karstākās pasaules restorānu tendences, taču līdz Latvijas tirgum nonāk vien daļa no tām, uzskata restorānu biznesa eksperte Jeļena Kašina.

Ar izdomu gatavota veģetārā maltīte, no turku zirņiem tapušais humuss, meksikāņu tako ar jūras veltēm vai augļiem – šos pasaulē aktuālos ēdienus piedāvā ne viens vien Latvijas restorāns, kas rūpīgi seko līdzi globālajām tendencēm. Diemžēl mūsu tirgus ir mazs, cilvēki – diezgan konservatīvi, tādēļ ne visas tendences nonāk līdz Latvijai, atzīst Kašina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!