Nākamnedēļ, no 5. līdz 11. oktobrim labākajos Rīgas un Latvijas restorānos norisināsies "Putras nedēļa". Tās mērķis – stiprināt esošās putras tradīcijas un radīt jaunas, ļaujot ikvienam interesentam nogaršot interesantas un gardas putras maltītes no graudaugiem. "Putras nedēļa" tiek rīkota par godu Starptautiskajai putras dienai, kas katru gadu tiek svinēta 10. oktobrī.
Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar tik populārajām ātri vārāmajām "Herkuless" pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas, Tasty.lv norāda organizatori.
Pateicoties šefpavāru piedāvātajām putras receptēm, sabiedrībai būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus. Vienlaikus šogad liela uzmanība tiek pievērsta putrai un tās kultūrvēsturiskajam mantojumam, veicinot putras sakāmvārdu un parunu atdzimšanu mūsdienīgās noskaņās.