Ķirbji – košā rudens oga, no kuras var pagatavot teju visu. Ķirbjus var pagatavot gan brokastu putrās, gan pusdienu salātos, sautējumos, biezzupās un pat sacepumos. Kāpēc ķirbis ir tik veselīgs? Tajā ir maz kaloriju, daudz šķiedrvielu, un A vitamīna, bet oranžā krāsa pasaka priekšā – arī beta karotīns, kas ir arī burkānos.
Vēl viena rudens velte, kura jāēd būtu katram – āboli. Ne velti šis auglis redzams gandrīz visās uztura piramīdās, to iesaka uztura speciālisti un mīl pavāri. Rudenī ābolus vislabāk baudīt no piemājas ābelēm, kurās ābolu miziņas nav apsmidzinātas ar cilvēkam kaitīgām vielām. Ko no ābola pagatavot? Tos var ēst svaigus, pievienot brokastu pankūkām, auzu pārslu putrai, salātiem, pagatavot ar kādu gaļas maltīti vai mērci.
BietesBrūklenesLasisMellenesTomātiTumšā šokolādeĀboliĶiplokiBiezzupas un krēmzupasSautējumiSīpoliDzērvenesķirbis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit