cepti ķirbji, rozmarīns, rudens
Foto: Shutterstock
Par veselīgu ēšanu un produktiem, kuri lieki nenoslogos organismu nevajadzētu aizmirst arī rudenī. Tagad, kad no vasarīgajiem lapu salātiem esam pievērsušies sātīgākām maltītēm, ir jāizmanto viss, ko sniedz rudens augļi, dārzeņi un ražas bagātība. Tāpēc, lai reizē domātu ne tikai par savu figūru, bet arī garšas kārpiņām, apkopojām tos produktus, kurus dažādās receptēs pagatavot, sākoties tumšākajiem gada mēnešiem.

Ķirbji – košā rudens oga, no kuras var pagatavot teju visu. Ķirbjus var pagatavot gan brokastu putrās, gan pusdienu salātos, sautējumos, biezzupās un pat sacepumos. Kāpēc ķirbis ir tik veselīgs? Tajā ir maz kaloriju, daudz šķiedrvielu, un A vitamīna, bet oranžā krāsa pasaka priekšā – arī beta karotīns, kas ir arī burkānos.

Vēl viena rudens velte, kura jāēd būtu katram – āboli. Ne velti šis auglis redzams gandrīz visās uztura piramīdās, to iesaka uztura speciālisti un mīl pavāri. Rudenī ābolus vislabāk baudīt no piemājas ābelēm, kurās ābolu miziņas nav apsmidzinātas ar cilvēkam kaitīgām vielām. Ko no ābola pagatavot? Tos var ēst svaigus, pievienot brokastu pankūkām, auzu pārslu putrai, salātiem, pagatavot ar kādu gaļas maltīti vai mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!