Olīvas pārtikā tiek izmantotas jau vairāk nekā 8000 gadus, tomēr tās aug samērā tālu no Latvijas un daudzi katram dienvidniekam pašsaprotami fakti par olīvām mums latviešiem ir sveši. Olīvu dažādību un to konservēšanas īpatnības skaidro portāla Serious Eats autori.
Olīvas var būt ļoti dažādas, kā arī to izmantošana virtuvē ir bezgalīga: salātos, pastētēs, sautējumos, sacepumos, omletēs, mērcēs un daudzos citos ēdienos. Protams, olīvas audzē arī, lai iegūtu olīveļļu.
Principi, pēc kādiem olīvas var iedalīt dažādās grupās, ir ļoti dažādi. Pirmais – olīvu ražas novākšanas veids. Izrādās, olīvu novākšanas paņēmiens ir galvenais nosacījums to kvalitātei un garšas īpašībām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit