tēja garšvielas svētki ziema
Foto: Shutterstock

Ziema un svētku gaidīšanas laiks nav iedomājams bez aromātiskiem un sildošiem dzērieniem. Cilvēkiem tos labpatīk malkot gan ikdienā, kad jāsasildās pēc pastaigas ārā, gan svētkos. Ir daudz dažādu garšvielu, kas dzērienam ne tikai piešķirs fantastisku garšu, bet patiesi arī sasildīs ķermeni. Ja šogad silto dzērienu gatavošanā vēlaties ieviest jaunas vēsmas un ļauties eksperimentiem, pavārs Mārtiņš Sirmais atklāj garšvielas, ko pievienot dzērienam, lai sasildītu ķermeni un pārsteigtu sevi ar ko jaunu.

Ingvers dzērienam piešķirs sildošu noskaņu un savas vērtīgās īpašības izrādīs, ja ingvera sakne tiks sarīvēta, nevis sagriezta šķēlītēs. Tieši sarīvētā veidā var iegūt ingveram raksturīgo stiprumu, turklāt tādā veidā vienai krūzītei būs vajadzīgs mazāks ingvera daudzums.

Liepziedi, gaiļpieši un piparmētra - ir daudz sildošu garšaugu, kas auguši mūsu platuma grādos. Aukstajā laikā un Ziemassvētku sezonā nevar aizmirst par liepziediem, gaiļpiešiem un piparmētru, ko, pievienojot sildošajiem dzērieniem, garantēta gan izsmalcināta garša, gan brīnišķīgs aromāts visapkārt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!