Ņujorkas siera kūka, šokolādes siera kūka, siera kūkas saldējums, trifeles, konfektes un pat kokteiļi – siera kūka patiesi ir kļuvusi par kulta ēdienu un garšu, ko piešķirt daudzām citām maltītēm. Bet kāds ir siera kūkas, tādas, kā to pazīstam mūsdienās, stāsts?
Tāpat kā maizes cepšanas tradīcijas gadu tūkstošu gaitā ir attīstījušās līdz nepazīšanai, tā arī siera kūka ir transformējusies no mīksta siera un miltu sajaukuma par delikātu un ļoti kārdinošu desertu, kas nu tiek uzskatīts par absolūtu klasiku. Maldīgs ir uzskats, ka siera kūka ir visai jauns deserts, kura pirmsākumi meklējami ASV – krēmsiera gardumam ir daudz senāka vēsture.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit