cēzara salāti
Foto: Shutterstock
Cēzara salāti nu jau daudzus gadu desmitus ir absolūtā klasika restorānu ēdienkartes piedāvājumā. Gardēži pat dodas medībās, meklējot ideālos Cēzara salātus un pavāru, kas spēs pagatavot visgardākos. Tomēr reti kurš zina, kā šie salāti ir radušies, jo stāsts, ka pats Jūlijs Cēzars tos ēdis, ir absolūti pekstiņi.

Mūsdienās Cēzara salāti tiek gatavoti visdažādākajos variantos – klasiski ar grauzdiņiem un sieru, ar vistas fileju, garnelēm, bekonu, tomātiem un daudzām citām sastāvdaļām. Tomēr tas ir tālu no tā, kāda ir īstenā recepte, kas savulaik radusies nevis Itālijā, bet gan otrā pasaules malā – Meksikas pilsētā Tihuanā, kas atrodas pie pašas ASV robežas. Kā radās Cēzara salāti?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!