Foto: Vida Press
Par godu Putras dienai un, lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10.-13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtaps par Putras vēstniecībām. Restorānos "Terra", "Avalon", "Fazenda" Pārdaugavā, "Ferma" un "Rocket Bean Roastery" bērni kopā ar šefpavāriem pagatavos īpašus putras ēdienus un cienās restorānu apmeklētājus, kā arī ar dažādām aktivitātēm stāstīs, kāpēc ikdienā ir labi ēst graudaugus.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10. oktobrī. Šogad tā tiek veltīta auzām, jo auzu pārslas ir klasiska vērtība un no tām visbiežāk tiek pagatavota biezputra Latvijā.

Putras nedēļa Rīgas restorānos notiks "Putras programmas 2017" īstenošanas gaitā. Putras dienas un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā daudz biežāk ēstu graudaugu, tostarp pilngraudu, ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!