Foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īstās Latvijas saimnieces" turpinām februārī aizsākto rakstu ciklu, iepazīstinot "Tasty" lasītājus ar dalībniecēm un viņu piedāvātajām receptēm. 16. marta raidījumā varējām vērot, kā tatāriete Faimja Turlaja sagaida savas viešņas Arendoles muižā Latgalē, galdā ceļot vistas buljonu ar paštaisītām nūdelēm, jēra gaļas cepeti ar grūbām un savu īpašo biezpiena kūku. Vairāk informācijas par raidījumu un tā dalībniecēm atradīsi te, bet, lasot tālāk, uzzināsi Faimjas gatavoto tatāru tradicionālo ēdienu receptes.

Faimja ir tatāriete, kura bērnību pavadījusi Krievijā, Sibīrijā, bet, esot augstskolas praksē Latvijā, viņa satikusi latgaļu puisi Arvīdu. Tā Faimja pārcēlās uz dzīvi Latvijā, bet pirms 17 gadiem, kad bērni bija izaudzināti un palaisti savā dzīvē, uzņēmīgais pāris sāka atjaunot Arendoles muižu Latgalē. Tagad tur iekārtots omulīgs viesu nams, taču atjaunošanas darbu pietikšot vēl mazmazbērniem.

Ikdienā Faimja rūpējas ne tikai par vīra, bet arī muižas viesu vēderiem, un gatavo viņa lieliski. Arendoles muiža noteikti ir viena no labākajām vietām Latvijā, kur nobaudīt īstu, autentisku tatāru virtuvi no ekoloģiskiem produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!