Foto: DELFI
Kas gan tas par Jāņu mielastu, ja uz galda nav atrodams šķīvis, bļodiņa vai pat branga trīslitru burka ar mazsālītiem gurķīšiem?! Šī vasarīgā uzkoda tiek gatavota daudz un dažādos veidos, tādēļ, lai viestu skaidrību, kādā vīzē gatavoti mazsālītie ir viszaļākie, kraukšķīgākie un gardākie, Jāņu gaidās sarīkojām "aklo" degustāciju, testējot trīs populāras mazsālīto receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Degustēšanai paredzētie gurķi tika iegādāti vienā tirdzniecības vietā, sadalīti trīs daļās un iesālīti, sekojot trīs dažādu recepšu norādījumiem. Degustācijai izvēlējāmies trīs populāras receptes no “Tasty” recepšu krājumiem, katram paraugam piešķirot savu kārtas numuru, lai degustācijas dalībnieki nevarētu identificēt paraugus:

  • Ar 1. numuru startēja ātrie mazsālītie polietilēna maisiņā;
  • Ar 2. numuru – klasiski mazsālītie aukstajā sālījumā;
  • Ar 3. numuru – mazsālītie ar mārrutkiem karstajā sālījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!