Restorāna "Hercogs" šefpavārs pagatavoja auzu pārslu putru ar cidoniju ievārījumu un plāni sagrieztu vītināto šķiņķi, kuram klāt tika pievienots mandeļu piens un putots olas baltums. Restorāna "Moltto" piedāvātās spēka putras pamatā bija rīsu pārslas, vārītas rīsu-mandeļu pienā ar blenderētām ogām un augļiem. Restorāns "Zaļais Maksis" mainīja auzu pārslas putras garšu, vārot pilngraudu auzu pārslas dažādos pienos. Restorāna "Muusu" pārstāvis izmēģināja mūsdienu putrā ieklaut eksotiskākas garšas, pagatavojot kokospienā vārītu bulguru ar krāsnī ceptu muskatķirbi, spinātiem un kaltētām dzērvenēm. Savukārt šafpavāri Elmārs Tannis un Svetlana Vinogradova pārsteidza ar gardu karamelizēto auzu pārslu putru, pirms vārīšanas karamelizējot auzu pārslas.
Pavārus ar dažādiem priekšnesumiem uzmundrināja un viņu veikumu novērtēja skolēni no J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas, Rīgas 19. vidusskolas, futbola kluba "Tukums 2000", Tukuma 2. vidusskolas un Vangažu vidusskolas.