"Skaista un pievilcīga etiķete ne vienmēr nozīmē, ka pudelē būs dzēriens, kas garšos. Runa nav par kvalitatīvu vai nekvalitatīvu vīnu, bet tieši to – kas tev garšos konkrētajā situācijā," stāsta 2020. gada labākais vīna viesmīlis, kurš laurus plūca septembrī notikušajā Latvijas vīnziņu jeb someljē čempionātā, – Ņikita Žaičenkovs no restorāna "Barents". Viņš uzskata: lai izvēlētos garšīgu vīnu vakariņām un stilu, kas tev patiks, dzēriena kultūra jāiepazīst mazliet vairāk. Sākam!
Saku vīnzinim, ka ne tikai jaunības gados cilvēki mēdz teikt, ka viņiem pat labāk garšo lētāks vīns, nevis dārgāks, uz ko vīnzinis atbild: "Tā arī varētu būt, kāpēc ne? Galvenais, lai cilvēkiem garšo. Protams, ja vīna cena būs 2–3 eiro, tad tas, visticamāk, nebūs vīns, bet kāds vīna dzēriens, kurā būs kaut kāds alkohols un ķīmija. Bet, ja vīns lielveikalā maksā 5–7 eiro, tas, visticamāk, jau taisīts no vīnogām, vīns būs vienkāršs, bet tas nebūt nenozīmē, ka slikts. Es arī pats dažreiz izvēlos kādu vienkāršāku vīnu" stāsta Ņikita.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv