food
Foto: Shutterstock
Vai labāk izvēlēties bioloģiskos pārtikas produktus un kādu labumu tie dos veselībai ilgtermiņā – arvien aktuālāki šie jautājumi kļūst daudziem Latvijā. Veidojot šo rakstu, sapratu, ka bioloģiskā pārtika nav nodalāma no bio dzīvesveida un attieksmes pret dzīvnieku labturību un dabas aizsardzību. Varbūt kāds izvēlas ēst, piemēram, bioloģiski audzētu gaļu, jo tā garšo labāk. Esmu pati mēģinājusi ēst bio gaļu, taču mans organisms tai pretojas, rodas smaguma sajūta, bet speciālisti to atsakās komentēt, norādot, ka tās, visticamāk, ir katra organisma īpatnības. Pēc tā secinu, ka bioloģisko produktu garšas īpašības tomēr paliek katra cilvēka gaumes ziņā.

Rakstā uzzināsi:

  • Kā bioloģiska pārtika ietekmē veselību;
  • Kāpēc Latvijā daudzi cilvēki sāk izvēlēties bioloģisku pārtiku;
  • Vai bioloģiskā pārtika jāliek bioloģiskajā iepakojumā;
  • Kā neapmaldīties nosaukumos “bioloģisks”, “ekoloģisks”, “organisks”;
  • Kādos apstākļos dzīvo dzīvnieki bioloģiskajā un konvencionālajā fermā.

Uzņēmīgi pret pesticīdu atliekvielām

Vai bioloģiskā pārtika ir labāka, jautāju sertificētai uztura speciālistei Lienei Sondorei. "Ja runājam no pesticīdu atlieku viedokļa, kas šajā gadījumā nenonāk mūsu organismā, tad var teikt, ka bioloģiskā pārtika ir labāka."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT