Šis ir laiks, kad rudens labumus marinādē liek visa Latvija. Taču ir vietas, kur marinēšana notiek ar īpašu vērienu un māksliniecisku piesitienu – Bulduru Izstāžu namā jau trešo gadu notiek krāšņa marinēšanās un gurķošanās ar nosaukumu "Marināde". Varētu teikt, ka Bulduri izrāda spēcīgu potenciālu kļūt par Latvijas gurķošanās galvaspilsētu!
Līdz 11. septembrim Bulduru Izstāžu nama brīvdabas teritorijā un Bulduru Izstāžu nama izstāžu zālē apskatāma mākslas izstāde "MĀKSLA 3-litru BURKĀ. ES un JŪRA". Izstādē piedalās vairāk nekā 70 autori ar vairāk nekā 100 mākslas darbiem, no kuriem daudzi ir ēdami un peld marinādē.
Izstāde tika atklāta ar tradicionālo marinēto gurķu vannu – skatiet galerijā, tā ir varena gurķu vanna! Izstādes atklāšanā notika ugunīgā šefpavāra Havjera Garsijas marinēšanas meistarklase, kurā viņš demonstrēja, kā izveidot ātro dārzeņu marinādi tūlītējai lietošanai un atklāja vairākus kulinārijas knifus.