Cukurs, baltais cukurs, brūnais cukurs
Foto: Shutterstock
Pastāv mīts, ka brūnais cukurs ir veselīgāks par balto. Kā ir patiesībā, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) bukletā "20 padomi veselīgākai dzīvei" skaidro RSU Sporta un uztura katedras docētāja un uztura speciāliste Daina Rusule.

Par daudz cukura

Cukurs cilvēkam ir vajadzīgs, jo piedalās šūnu vielmaiņā, bet statistika liecina, ka uzņemam trīsreiz vairāk cukura, nekā nepieciešams. Tas ļoti nelabvēlīgi ietekmē veselību – paaugstina asinsspiedienu, holesterīna līmeni asinīs, veicina aptaukošanos un diabēta attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!