Ziemas krājumiem un ne tikai – virtuves ierīces, kas noderēs ogu laikā
Foto: Shutterstock

Latvijas dārzos un mežos ienākas gardas, aromātiskas un vitamīniem bagātas ogas. Visvērtīgākās tās ir svaigas, taču arī ziemā būs bagātīgs vitamīnu un enerģijas avots. Lai ogas varētu lietot uzturā arī pēc pusgada, tās pareizi jāsagatavo. Veidu ir daudz – saldēšana, žāvēšana, konservēšana ievārījumos un kompotos, sulās un sīrupos. Tas ir laikietilpīgs darbs, tāpēc "Kesko Senukai Latvia" speciālisti izvēlējušies noderīgākās virtuves ierīces, kas atvieglos ogu ziemas krājumu pagatavošanu.

Blenderis

Viens no veidiem, kā pagatavot ogas uzglabāšanai ziemā, ir tās sablendēt ar cukuru un sasaldēt. Trīs svarīgākās lietas, kas jāpatur prātā, izvēloties blenderi, ir motora jauda, trauka ietilpība un pulsācijas režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!