graudi
Foto: Shutterstock
"Arī mūsu datu apcirkņos iestājies ražas laiks!" ar smaidu vēstīts Valsts Zemes dienesta "Facebook" lapā. Dienests apkopojis Latvijas ciemu, māju un ielu nosaukumus, kas nosaukti kādas labības šķirnes vai pākšaugu vārdā. Šo ražas svētku rezultātā atrastas 674 vietas, kur nosaukums godina kviešus, auzas, zirņus un citus graudaugus un pākšaugus.

Skaidrs, ka ne jau tukšā vietā šie nosaukumi radušies, vai nu audzētāji vai ēdāji te bijuši brangi, ja reiz tādus vārdus mājas un ciemi dabūjuši. Protams, tā jau nav, ka Auzu ciemā auzu biezputru vien ēd, Zirņu mājās tikai zirņu zupas vāra un Miežu ielas iedzīvotājiem miežu putras vien galdā. Bet skaidrs, ka graudaugi un pākšaugi ir ļoti veselīga un ekonomiski izdevīga ēdienkartes sastāvdaļa. Un tos var ļoti gardi pagatavot. Lūk, dažas idejas no "Tasty" apcirkņiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!