FISKARS vakariņas - 83
Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Aiziet uz restorānu ir lieliski, bet vēl lieliskāk ir apmeklēt meistarklasi, kur zinošs šefpavārs ierāda gatavošanas knifus un dalās pieredzē. Piedevām visu gatavošanas procesu – kapāšanu, griešanu, vārīšanu un cepšanu – veikt ar kvalitatīviem instrumentiem.

Mani nav jāmudina, lai lai izmēģinātu kaut ko jaunu. Saņemu ielūgumu uz "Viesistabu" – vietu Rīgas centrā, kas vienlaikus ir gan skola, gan restorāns, gan atpūtas vieta. "Fiskars" kopā ar šefpavāri Montu Meieri aicina uz ražas baudīšanas vakariņām, kas reizē ir arī meistarklase. Nekādas baudīšanas, pirms paši ielūgtie nav sagriezuši, sarīvējuši, samaisījuši un apcepuši! "Atklāsim un kopā baudīsim mūsdienu Latvijas garšai raksturīgus ēdienus," teikts ielūgumā. Lai notiek! Atklāsim! Atklāt man patīk, baudīt vēl vairāk! Šī būs mana pirmā ēdienu gatavošanas meistarklase! Nedaudz satraucos, jo, lai arī manā virtuvē trauki neklājas putekļiem, tomēr iespēja strādāt profesionāļa uzraudzībā uzdzen mazu drebuli. Ja nu manas neizdarības dēļ visas vakariņas izgāžas? Ja nu visu sačakarēju? Kaut ko piededzinu un iedarbinu trauksmes signālu un to smalko lietutiņu, kas gāžas no griestiem? Nogriežu sev puspirkstu? Jo, ja nu ir kaut kas ass, tad tie ir naži. Saku pēc pieredzes – ļoti asi.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!