kaulu buljons
Foto: Shutterstock
Kaulu buljons gadu gaitā ir kļuvis par populāru tendenci: neskaitāmos blogos un sociālajos tīklos tiek runāts par iespējamiem ieguvumiem veselībai. Kaulu buljona reklāmas sauklis varētu skanēt šādi: "Kaulu buljons – maģiskais eliksīrs pret visu". Jā, tiesa, arī latviešu mazie uzņēmumi ir sasparojušies, uzsākot tirgot spainīšos nopērkamu kaulu buljonu. Un arī restorāni savā ēdienkartē piedāvā kaula buljonu! Bet vai tas tiešām ir tik veselīgs? Vai arī tā ir ažiotāža?

Vispirms: kas ir kaulu buljons? Kaulu buljons nav tas pats, kas parastais vistas gaļas, liellopu gaļas vai dārzeņu buljons. Kaulu buljonu pagatavo, ilgstoši vārot dzīvnieku kaulus un dažkārt arī saistaudus. Ilgais gatavošanas laiks galvenokārt ir tas, kas to atšķir no parastajiem buljona veidiem. Kaulu buljona gatavošanas laiks svārstās no astoņām līdz vairāk nekā 24 stundām.

Kāpēc kaulu buljons ir tik populārs?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!