ķirbis, ķirbju zupa
Foto: Shutterstock
Nākamreiz, kad dārzeņu plauktā ieraugi ķirbi, neej tam garām ar domu, cik gan skaisti tas varētu izskatīties Helovīna svētkos izgrebts, bet gan – cik daudz iegūtu, to notiesājot vakariņās. Rudens laikā ķirbis ir vitamīnu bumba, kas stiprina ne tikai imūnsistēmu, bet arī citu orgānu darbību.

"Sezonālais uzturs ir patiešām jaudīgs, jo zeme kontrolē pārtikas veidu, kas mūsu ķermenim ir nepieciešams noteiktos gadalaikos," portālam "Popular Science" uzsvērusi dietoloģe un uztura fizioloģijas instruktore Kalifornijas universitātē Melānija Mērfija Rihtere. Un tieši ķirbis ir viens no labākajiem pārtikas produktiem rudenī, jo tā sastāvā ir būtiskas un vajadzīgas minerālvielas un uzturvielas, lai atbalstītu mūsu garīgo veselību un imūnsistēmu pārejas posmā no vasaras uz rudeni, teic Rihtere.

Ķirbis ne tikai bagātina uzturu, bet arī garšas kārpiņas apbalvo ar maigām garšas niansēm, kas iederēsies kā svētkos, tā ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!