Kā pareizi cept pelmeņus, lai tie būtu sulīgi un ar kraukšķīgu garoziņu
Foto: Shutterstock

Ceptus pelmeņus nekādi nenodēvēt par veselīgu un organismam noderīgu ēdienu, taču, ja negrasies sev neko liegt un sirdsapziņa pēc tam negrauzīs, tad dodies vien uz ķēķi, izņem no saldētavas pelmeņu paku un ķeries pie darba!

Lai pagatavotu ideālus ceptos pelmeņus – sulīgus, ar zeltainu, kraukšķīgu garoziņu, tev vajadzēs pannu ar vāku, kā arī augu eļļu, maltus melnos piparus, sāli un, protams, pelmeņus.

Lej pannā eļļu tā, lai tā noklātu visu trauka dibenu. Tiesa gan, nepārcenties, jo viena no izplatītākajām kļūdām ir pārmērīgs eļļas daudzums cepot. Ja taukvielas būs par daudz, tad pelmeņi no ārpuses apcepsies, bet vidiņi paliks negatavi. Mēs taču to negribam, vai ne tā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!