Kamēr baudām gada karstākās dienas, ledus ir labs papildinājums ikvienam atspirdzinošam dzērienam. Tāpēc gandrīz vai ikvienās mājās atrodami ledus trauciņi. Tie var būt vai nu no plastmasas vai silikona. Portāls "Food52" piedāvā oriģinālus alternatīvus veidus, kā izmantot ledus trauciņus arī citu gardumu ilgstošai uzglabāšanai.
1. Bazilika pesto - ledus trauciņi ir ideāls veids, kā sadalīt pesto mazākās porcijās. Sagatavotos un vēl neizmantotos gabaliņus var vienkārši likt atpakaļ ledusskapī un uzglabāt līdz nākamajai izmantošanas reizei, izvairoties no bojāšanās, kā tas notiek, ka atver stikla burciņu.
2. Karija pasta - ja esi Āzijas stila ēdienu piekritējs, tad ledus trauciņi noderēs karija pastas saldēšanai. Vari pastu pagatavot pats vai sasaldēt veikalā iegādātu pastu, ja tā palikusi pāri pēc vakariņu gatavošanas.