maize
Foto: Shutterstock
Tikko no krāsns izvilkts siltas maizes rieciens, kas devīgi pārziests ar kūstošu sviestiņu. Mmm... Ziemīgi vēsās dienas ir īstais laiks, kad izmēģināt spēkus maizes cepšanā, jo tur, kur cepas maize, valda siltums, omulība un patīkama smarža. Mājās ceptai maize ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, maizes cepšanas process ir ļoti interesants – mīcīt un raudzēt mīklu, veidot klaipiņus un sekot, kā tie cepas, otrkārt, cepot maizīti, vari eksperimentēt ar sastāvdaļām un droši zināt, ka nogrieztajā riecienā nebūs lieku E vielu un citu nevēlamu komponentu, treškārt – maizi cept ir stilīgi. Nav nozīmes, vai tu cepšanai izmantosi modernāko maizes mašīnu, cepeškrāsni vai atjaunotu lauku mājas maizes krāsni. Galvenais ir vēlme darboties un eksperimentēt. Mēs sagatavojām tev receptes un noderīgus padomus, kas palīdzēs ātrāk apgūt maizes cepšanas smalkumus.

Pirms mīklas iejaukšanas miltus pāris minūtes paturi nedaudz sasildītā cepeškrāsnī – tas palīdzēs maizei ātrāk izcepties.

Pirms maizes cepšanas miltus noteikti izsijā, lai tie bagātinātos ar skābekli. Tas palīdzēs mīklai labāk uzrūgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!