vistas fileja
Foto: Shutterstock
Vistas fileja ir viens no veselīgākajiem un vērtīgākajiem pārtikas produktiem. Tai ir augsta uzturvērtība un zems kaloriju daudzums, tādēļ vistas fileja ir īpaši ieteicama tiem, kuri vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā veic darbu ar paaugstinātu fizisko slodzi. Turklāt, pateicoties savai vieglajai struktūrai, tā ir āri pagatavojama un viegli sagremojama. Taču der atcerēties, ka dažādība un sabalansēta ēdienkarte ir tikpat svarīga, kā produkti, ko lietojam uzturā, tādēļ vistas fileju nevajadzētu vienmēr gatavot vienā un tai pašā veidā. Šo lielisko produktu vari pagatavot tieši tā, kā tev vislabāk garšo – grilēt, gatavot mērces, kotletes, sautējumus, karbonādes vai izmantot salātu un zupu pagatavošanai.

Vistas gaļa satur lielu daudzumu kālija, kas veicina šķidruma apriti organismā, fosforu un kāliju, kas ir atbildīgi par ādas, matu, nagu un iekšējo orgānu stāvokli, kā arī par stipriem zobiem un nagiem. Ēdot vistas gaļu, tu uzņemsi arī dzelzi, cinku, kobaltu un citas vērtīgas minerālvielas, un virkni A, B un PP grupas vitamīnu, kas veicinās smadzeņu darbību un dos tev enerģiju.

Kā sagatavot fileju?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!