marinēta siļķe zaļumi maize uzkodas
Foto: Shutterstock
Olīveļļā apceptas reņģes etiķotā sīpolu marinādē, pašgatavotas šprotes, sulīgi marinētas siļķes gabaliņi, heks saldskābā tomātu mērcē – jau, lasot vien, saskrien pilna mute siekalām. Kaut reizi pamēģinot iemarinēt zivis saviem spēkiem, sapratīsi, ka šķietami sarežģītais process patiesībā ir ļoti vienkāršs. Turklāt mājās marinētas zivis ir arī daudz gardākas, izmaksā lētāk un, kas pats labākais – vari pagatavot lielāku daudzumu, ar ko pietiks ilgākam laikam.

Lai izdotos gardas uzkodas, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētkos, svarīgākais nosacījums ir nevainojami svaigas zivis un pareizās garšvielu kombinācijas. Marinētas zivis var ne vien likt uz maizītes, bet baudīt arī kā pamatēdienu, piekožot kūpošu kartupeli, kā arī pievienot salātiem, sacepumam vai mērcei. Marinētās zivtiņas, kuras receptūra paredz iepriekš apcept, būs īpaši gardas, ja tās apcepsi ne, kā jau ierasts – uz pannas, bet uz grila.

"Tasty" kolekcijā atradīsi 16 vienkāršas receptes, kas būs pa spēkam ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!