Lai izdotos gardas uzkodas, ko celt galdā gan ikdienā, gan svētkos, svarīgākais nosacījums ir nevainojami svaigas zivis un pareizās garšvielu kombinācijas. Marinētas zivis var ne vien likt uz maizītes, bet baudīt arī kā pamatēdienu, piekožot kūpošu kartupeli, kā arī pievienot salātiem, sacepumam vai mērcei. Marinētās zivtiņas, kuras receptūra paredz iepriekš apcept, būs īpaši gardas, ja tās apcepsi ne, kā jau ierasts – uz pannas, bet uz grila.
"Tasty" kolekcijā atradīsi 16 vienkāršas receptes, kas būs pa spēkam ikvienam.
Lai labi garšo!
Karstā marināde zivīm
Zivis ļoti veiksmīgi var marinēt aukstajā marinādē, bet, ja kādu iemeslu dēļ baidies ēst termiski neapstrādātu zivi, to var iemarinēt arī ar karstu šķidrumu. Piedāvājam divus variantus, kuriem produktu sastāvs ir nemainīgs, vien atšķiras pagatavošanas gaita.
Ceptas reņģītes gardā marinādē
Ļoti gards paēdiens pie kartupelīšiem – apceptas un iemarinētas reņģes. Ja gatavojies tās ēst jau nākamajā rītā, marinādi gatavo stiprāku, tad tās būs izcili gardas.
Ceptas siļķu filejas etiķotā tomātu-sīpolu marinādē
Šādi var marinēt ne vien siļķes, bet arī jūras vēdzeles, mencu, ledus zivis, reņģu filejas u.c. zivis. Marinētas zivs gabaliņi sulīgajā mērcē lieliski garšos gan ar kartupeļu biezputru, gan arī kā kreftīga uzkoda, pasniegti uz rupjmaizes vai saldskābmaizes šķēles.
Marinētas zivs nūjiņas
Marinētas zivs nūjiņas katrai dienai vai svētku galdam.
Siļķu rullīši ar bietēs marinētiem sīpoliem, biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir īstena latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to pagatavot neierastā izpildījumā. Biezpiens ar jogurtu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Šāda krāsaina un koša klasikas interpretācija iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus, un padarīs īpašu pat visikdienišķāko maltīti.
Ceptas sardīnes ar olīvu salsu
Sardīnes ar aromātisko olīvu salsu - sātīga uzkoda spāņu gaumē. Šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams un īpaši labi garšos ar glāzi baltvīna. Lai nelaistu zudumā gardo mērci , uzslauki to ar gabaliņu svaigi ceptas maizes.
Pangasija selerijas - burkānu marinādē
Pangasija selerijas - burkānu marinādē smeķīgām uzkodām ciemiņus gaidot.
Baltā zivs ar dārzeņiem eskabeče marinādē
Eskabeče ir pikanta mērce vai īpaša marināde. Zem šāda nosaukuma var slēpties gan tvaicēta vai cepta zivs, gan marinētu dārzeņu salāti, gan trusis vai cūkgaļa - pēdējie ēdieni raksturīgāki Spānijai. Eskabeče mērce ir raksturīga Vidusjūras reģiona un Latīņamerikas virtuvei. Šajā reizē jamaikiešu iecienīta recepte - cepta baltās zivs fileja, kas pārlieta ar eskabeče mērcē marinētiem dārzeņiem. Vislabāk garšo, ja pasniegta tūlīt pēc pagatavošanas vai remdena - ar svaigu maizīti brokastīs vai pusdienās.
Reņģes sīpolu marinādē
Reņģes sīpolu marinādē - ideālai uzkodai pie kāda graķīša.
Siļķe marinādē (recepte ar etiķa esenci)
Marinēta siļķe ir iecienīta uzkoda, neslēpsim, īpaši - pie mazā graķīša.
Mājās gatavotas šprotes
Mājās gatavotas šprotes - lētāk un veselīgāk.
Marinēta siļķe korejiešu gaumē
Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!
Citrusaugļu sulā marinētas sardīnes ar sālītu gurķi un mārrutkiem no Māra Astiča
Atsvaidzinoša uzkoda pie vēsa alus kausa. Receptes autors ir "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs. Vienkāršās sardīnes garšos citādi, ja iemarinēsi tās citrusaugļu sulā un pasniegsi ar interesantām piedevām.
Marināde bez etiķa ļoti svaigām zivīm
Ja paveicies tikt pie ļoti svaigām jūras zivīm, tās var iemarinēt arī bez etiķa! Lūk, divas dažādas marinādes, izmēģini!
Aukstā marināde zivīm
Auksto marinādi var izmantot gan jūras, gan saldūdens zivīm. Svarīgākais, kas jāievēro, lai zivis nesabojātos un tu nekaitētu savai veselībai, - ūdens un etiķa proporcijas!
Marinētas reņģes ar sīpoliem un apelsīnu šķēlēm
Reņģes karstā marinādē ar sīpolu gredzeniem un apelsīnu šķēlēm - klasiskas receptes improvizācija.