sieviete virtuve dārzeņi pavāre
Foto: Shutterstock
Izrādās, ēdiena garšu var uzlabot ne tikai šķipsna sāls. Ir arī citi paņēmieni, par kuriem mēs ikdienā pat neiedomājamies. Atklāsim 10 vienkāršus "knifiņus", kā vari ātri piešķirt pat visikdienišķākajam ēdienam jaunas, patīkamas garšas nianses.

Ķiploki un sīpoli

Ja ķiplokus un sīpolus sasmalcināsi ilgu laiku pirms to pievienošanas ēdienam, daļa to sastāvā esošo ēterisko vielu tiešā nozīmē izkūpēs gaisā, piepildot virtuvi ar asu un ne pārāk patīkamu aromātu. Tādēļ labāk smalcini šos dārzeņus mirkli pirms izmantošanas vai arī turi tos sodas - ūdens maisījumā (1 tējkarote sodas uz glāzi ūdens). Šis šķīdums mazinās sīpolu un ķiploku sīvumu, tikai neizmirsti tos pirms pievienošanas ēdienam noskalot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!