iebiezinātais kondensētais piens
Foto: Shutterstock
Iebiezināto pienu var pagatavot arī mājās, turklāt tas aizņems tikai 15 minūtes. Mājās vārītajam iebiezinātajam pienam vari pievienot smaržīgos vaniļas pāksts graudiņus, tad tavs gardums būs ekskluzīvs, veikalā nenopērkams.

Sastāvdaļas: 200 g piens, 200 g pūdercukurs, 20 g saldais krējums, 1 vaniļas pāksts.

Pagatavošana: katliņā ar augstām malām ielej pienu, krējumu un pievieno cukuru, vaniļas pāksts graudiņus, izmaisi. Augstas malas būs vajadzīgas tādēļ, ka varīšanas laikā pienam veidosies ļoti daudz putu. Uz lēnas uguns uzvāri pienu. Kad piens sāk vārīties, pagriez uguni intensīvāku un vāri tieši 10 minūtes. Piens spēcīgi putos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!