graudaugi, rīsi, manna, kvieši, kuskuss
Foto: Shutterstock
Kādi tik graudaugi un to produktu veidi ir nopērkami veikalos! Sākot no visparastākajām auzu pārslām un rīsiem, un beidzot ar tādiem jaunpienācējiem kā kuskuss, bulgurs, kvinoja un citiem.

Mūsu lasītāja Evija vērsās pie mums ar jautājumu: "Vai būtu iespējams apkopot vienā rakstā dažādu graudaugu novārīšanas pareizās proporcijas?" Sacīts, darīts! Izveidojām garumgaru špikeri, kuru noteikti turi pa rokai, lai tavi graudaugi un to produkti vārot vienmēr izdotos perfekti!

Amarants – attiecība 1:2,5. Tātad uz vienu glāzi sausā graudaugu produkta lej divarpus glāzes šķidruma. Vāra aptuveni 30 minūtes, nepaceļot vāku. No šādas porcijas iegūsi vairāk par divām glāzēm vārīta amaranta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!