Risoto pamata sastāvdaļa ir kvalitatīvi rīsi, tāpēc, mācoties no itāļiem, vislabākie šī ēdiena pagatavošanai ir Arborio rīsi. Vēl, ja paveicas un veikala plauktā vari atrast, nesmādē arī "Vialone nano" rīsus, kā arī "Carnaroli" un "Maratelli". Īsie baltie rīsi, kuri ir vienlaikus maigi un kraukšķīgi, ir risoto burvības atslēga. Krēmīgumu risoto piešķir paši rīsi – to sastāvā ir amilopektīns, šķīstoša ciete, kas vārīšanas laikā rīsus nesausina.
Pirmā lieta, kas jāievēro – rīsus pirms to vārīšanas, nedaudz apcepina turpat katliņā kopā ar eļļu, liellopa kaula smadzenēm, kas smalki sakapātas, kā arī sīpoliem vai ķiplokiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit