Pieļaujam, ka ne reizi vien ir gadījies zupai pievienot par daudz piparu, mērcei par daudz čili, vai gaļai par daudz tobasko. Kā glābt ēdienu, lai tas nebūtu jāizmet? Ar mums savā pieredzē padalījās aso un pikanto maltīšu cienītāja un gatavotāja Liene Brunzete, kura ir bloga "Liene Gatavo" autore.
Liene gan pati atzīst, ka viņai tādas situācijas, kad ēdiens būtu sanācis par asu, ir diezgan retas. Šādās reizēs glābiņš, noteikti, ir dažādi papildus produkti, kurus pievienot maltītei, lai nomāktu pārāk aso garšu, un pagatavotais zupas katls nebūtu jāizgāž. Vēl viens variants, protams, ja ledusskapī un virtuvē vēl ir palikušas izejvielas, papildināt porciju apjomu uz pusi, pagatavojot papildu sautējumu, zupu vai mērci. Bet ir vienkāršāki paņēmieni.