rapšu eļļa
Foto: Shutterstock
Eļļas un taukvielu izvēle gatavošanai ir rūpīgs process, jo tā ēdienu var paspilgtināt un padarīt vēl garšīgāku, vai tieši pretēji, nomākt tā garšu un padarīt maltīti nebaudāmu. Katram apstrādes veidam ir sava, ideālā eļļa. Piemēram, salātu mērcēm mēs noteikti izmantosim olīveļļu, bet fritēšanai – rapšu vai augu eļļu. Tāpat ar mīklām, no kurām gatavojam kūkas un mīklas, – tām izvēlēsimies neitrālas garšas eļļu, sviestu vai kokosriekstu eļļu, lai nesabojātu maltīti. Kādas tad īsti ir piemērotākās?

Eļļas izvēles brīdī varētu nonākt strupceļā – šobrīd to veidu ir tik daudz, ka grūti izvēlēties īsto un vienīgo. Starp saulespuķu, rapšu un olīveļļas plauktiem iespraukušās tādas eksotiskas eļļas, kā pistāciju, valriekstu, kokosriekstu un citu brīnumu. Protams, visām var atrast pielietojumu, bet ir jāzina, kādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!