plūškoka ziedi, citroni, sīrups
Foto: Shutterstock
Jūlijs ir melnā plūškoka ziedu plaukšanas laiks, kad skaistie koki nosēti ar baltām ziedu gubām. Bet, kā izrādās, šos ziedus diezgan plaši var izmantot kulinārijā – no melnā plūškoka ziediem pagatavoto sīrupu var izmantot dažādos dzērienos – limonādēs un kokteiļos. Novārtā nepaliks arī ēdieni – kūkas, mafini, kēksi, želejas un citi saldie ēdieni kļūs vēl gardāki un piesātinātāki, ja tiem pievienosi plūškoka sīrupu.

Pirms ķeries pie ziedu gatavošanas, vispirms gan der atcerēties, ka kulinārijā izmanto pie mums augošos melnā plūškoka ziedus, nevis sarkanā, kas ir indīgs. Par to vairāk lasi šeit. Atgriežoties pie plūškoka ziedu sīrupa – par to sajūsmā ir ne vien pavāri, bet virtuves entuziasti no visas pasaules. Tas tāpēc, ka sīrupam ir ne vien daudz pielietojumu, bet arī izteikta, piesātināta garša. Tāpēc sīrupu izmanto ar mēru, jo lielākā koncentrācijā tas mēdz būt pat spēcīgs. Kur to likt lietā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!